De leefstijlcoach

De leefstijlcoach is de coördinator van het GLI programma in de regio. Je begeleidt de deelnemers, organiseert de groepsbijeenkomsten, houdt contact met de verwijzers en werkt samen met andere professionals.

Wil je als leefstijlcoach de GLI uitvoeren in de provincie Groningen? Dan heb je een contract nodig met Zorggroep ROEPNN. Hier lees je meer over wat het is om leefstijlcoach te zijn en wat er voor nodig is om te starten.

De rol van de leefstijlcoach

De deelnemers van de GLI hebben altijd eerst een intakegesprek met de leefstijlcoach. Tijdens dit gesprek komen allerlei zaken aan bod, zoals de medische voorgeschiedenis, wat iemand eet, doet aan beweging, of iemand rookt of alcohol drinkt, en hoe iemand zich voelt. Samen met de deelnemer maakt de leefstijlcoach een overzicht welke zaken een rol spelen in relatie tot het overgewicht. Vervolgens bepaald de leefstijlcoach samen met de deelnemer de doelen en de motivatie om het gedrag te veranderen en de gezondheid te verbeteren. Hierop wordt de deelnemer gecoacht, gemotiveerd en begeleid tijdens het twee jaar durende GLI programma.

Declareren

Wanneer je een contract hebt om de GLI te mogen uitvoeren krijg je toegang tot het Elektronisch patiëntendossier VIPlive Calculus. Hierin zet je de verrichtingen die je hebt gedaan bij een deelnemer van de GLI. Wanneer je meer wilt weten over VIPlive, ga dan naar de pagina nieuws om een online training daarover te bekijken. Hieronder kun je de handleiding en de tarievenlijst downloaden.